Caudalie

Caudalie kommer till

”Visste du att vi varje dag slänger skatter?” – denna mening ändrade mitt liv år 1993. Det var då jag träffade Professor Vercauteren under vindruvsskörden i Château Smith Haut Lafitte. Han yttrade dessa ord som kom att ändra hela min världsbild. Han berättade att vindruvsrankorna innehåller otroliga ämnen, som både kan bromsa tecken på föråldrande samt repare de skador som redan uppkommit i huden. Såhär föddes Caudalie! Mitt namn är Mathilde Thomas  och tillsammans med min man Bertrand driver vi företaget med samma passion som då det startade. Allt detta för hudens välmående och skönhet!

Mathilde Thomas


Vetenskap och forsking!
Caudalies laboratoerier finns i Frankrike där vårt forskningsteam arbetar med morgondagens innovationer. Samarbetet med Professori Vercauteren har bringat frukt redan i 15 år och resultatet av detta är flera patenterade sammansättningar, vars verkan på huden är vetenskapligt bevisade. Vindruvor är en näst intill oändlig källa för vår huds välmående och de kommer att hållas oss sysselsatta långt in i framtiden!
Vem är Professor Joseph Vercauteren
Expert inom vetenskapen om polyfenoler, medicineprofessor vid Pharmacy School in Montpellier, som finns i samband med CNRS (Frankrikes nationella vetenskapliga forskningscenter).
Kosm-etik!
Vår vardagliga beslut och handligar är antingen jorden framtid eller undergång! Vindruvsmassan, som är grunden till vårt patent, kommer från vingårdar runt om i Frankrike ( Bordeaux, Burgundy och Champagne). Vi strävar till använda så litet konsveringsmedel som möjligt och de som ändå används är ekosertifierade. Pappret som används till våra förpackningar är återvunnet och i huvudsak använder vi växtbaserad återvunnen plastmassa. Produkternas förpackningsstorlekar samt sättet att förpacka dem på är optimerade för att ta så litet utrymme under frakten som möjligt.
Vi är en del av välgörenhetsorganisationen ”1% for the Planet”
En procent av vår omsättning går till jordens bästa:
150 000 träd planterade i Amazonas regnskog
200 000 träd planterade i Brazilien
Vi deltar i att skydda ett 36 000 hektar stort område på Sumatra (på orådet finns 225 asiatiska elefanter, 65 tigrar och 130 orangutanger)

 

Comments are closed.

Get Adobe Flash player