Om företaget

Carpelan Cosmetics Finland är importör av kosmetika och skönhetsprodukter huvudsakligen från USA. Företaget finns i Korsholm och verksamheten startades med en önskan om att erbjuda kosmetik-marknaden i Finland kvalitetskosmetik och skönhetsprodukter som på många sätt visar vägen.

Carpelan Cosmetics produkter kan köpas på skönhetssalonger, apotek, varuhus, frisörsalonger, tax free och life style-butiker.

Hållbar utveckling samt olika etiska principer är en del av vår vardag. Återvinning, korrekt avfallshantering samt minimering av förpackningsmaterial är mycket viktiga faktorer för oss. I alla våra leveranser till återförsäljare strävar vi till att enbart anävnda återvunnet förpackningsmaterial. Vi stärvar alltid till att beställa nya varor i en och samma beställning samt att kombinera beställningar från våra leverantörer, för att inte i onödan belasta naturen med landsvägstransporter, flygfrakt försöker vi alltid undvika. I vårt tryckta material används i huvudsak sojabläck samt återvunnet papper. Genom att kommunicera elektroniskt vill vi förminska mängden av tryckt material. Alla serier som vi representerar har har planer utvecklade för att på långsikt försminska faktorer som belastar naturen. Seriena är även djurvänliga och företagets personal har ett stort utval av diverse hus- och sällskapsdjur. Under årens lopp har vi dessutom tagit hand om rekordmånga praktikanter samt studernade. Samarbetet med skolor samt studerande är inte enbart en fördel för dem, utan ger även oss energi och nya friska idéer.

I stort sätt alla våra återförsäljare delar denna ideologi med oss och vi strävar till att lämna en bättre värld efter oss till nya generationer. Våra enstaka ageranden är små, men flera bäckar små blir större och större då åren går.

Då vi väljer produkter och produktserier har vi alltid i tanken att erbjuda något nytt samt fungernade åt finska konsumenter. År 2000 skrev vi kontrakt med Youngblood angående import av serien, och redan då förutspådde vi att mineralerna skulle komma att ta makeup-marknaden med storm. Skeptisismen var då stor, men som vi ser är situationen precis som vi förutspått idag. Vi vill alltid vara steger före och följer noggrannt med vad som är på gång i våra grannland. Hoppas att ni alla kan ha nytta av detta.

I Korsholm, Jutta Carpelan / Carpelan Cosmetics Finland

Hittar du ingen återförsäljare i din närhet? Produkterna kan också hittas på vår webb-butik.

 

Comments are closed.