Är du galen i doften av nya böcker?

 

Visst vet du hur det känns då du sitter med ny bok i handen. Du är full av förväntan och öppnar den för första gången. Till alla oss boknördar finns nu en alldeles egen doft, Paper Passion.

 

Paper Passion är doftvärldens ”bad boy” Geza Schöns senaste skapelse. Den är ägnad till skriven text och dens gudfäder är ingen mindre än Karl Lagerfeld och Wallpapers Gerhard Steidl.

”Världens härligaste doft, är doften av en nytryckt bok“Karl Lagerfeld

Bakom idén till Paper Passion finns Karl Lagerfelds och Gerhard Steidls kärlek till böcker. Deras dröm var att fängsla den unika doften från en nytryckt bok i en flaska. Karl Lagerfeld var den fösta som sade att doften från en ny bok är den härligaste doften i världen. Detta uttalande väckte Gerhard Steidls fantasi. Detta ledde till en union med tidningen Wallpaper*, som i sin tur bad en av de mest kända doftnäsorna i världen; Geza Schön, att skapa en doft, som skulle fängsla doften i en flaska. Parfymen skulle komma att presenteras på Wallpaper*-tidningens Handmade-utställning i Milan. Paper Passion är en hedran till den rakryggade sensualiteten som speglas i böcker. Som röd tråd i doften är det, att den får dig att koppla av, precis som när du läser en bok och den ger dig ett lugn, nästan som meditation. Paper Passion är elegant och unik. I världens kakofoni av dofter, är en doft av rent papper mycket stilig. Böcker är en naturlig del av en intellektuell värld, samt lyx i vardagen. Då du bläddrar i boken Paper Passion känner du doften och kan läsa förorden skirvna av Karl Lagerfeld, Günter Grass, Geza Schön samt Tony Chambers.

”Du har en bok som du öppnar, inuti den finns en flaska som innehåller en doft med doften av en bok. Detta låter exsentriskt, men tanken är egentligen mycket simpel, rent ut sagt linjär.“Geza Schön

Comments are closed.

Get Adobe Flash player